UX designer inhuren

Wie wil jij inhuren voor UX design, iemand die resultaat behaalt?

Ik raad je aan om goed te inventariseren of je een generalist of een specialist nodig hebt. Heb je niet genoeg middelen of mogelijkheden om met een team superspecialisten te werken, kies dan voor een T-shaped UX designer als Nethead.

Ik heb 22 jaar ervaring als webdesign ondernemer én als freelancer binnen UX design. Hierdoor heb ik de breedte en diepte om jouw digitale uitdaging snel tot een succes te maken. Ik ben gewend om met verschillende disciplines samen te werken en me te verbinden aan het teambelang.

Heb je een UX designer of een visual designer nodig?

Een UX designer is niet hetzelfde als een visual designer. Een UX designer ontwikkelt alles wat invloed heeft op de ervaring die gebruikers met jouw product of website hebben, terwijl visual design slechts een klein (maar belangrijk) onderdeel daarin is. Het UX design bepaalt de blauwdruk van alle gevalideerde gebruikersprocessen op jouw website, terwijl visual design alleen de doorvertaling hiervan is in een aantrekkelijke user interface.

Is er voldoende draagvlak om een UX designer zijn werk te laten doen?

Dit heeft ook weer met het voorgaande punt te maken. Als UX designers binnen jouw organisatie als veredelde visual designers worden beschouwd dan is de kans evident dat een project wederzijds op teleurstelling gaat uit lopen. UX designers komen het beste tot hun recht als ze met een zekere autonomie kunnen werken. Uiteraard zijn jouw business goals een wezenlijk onderdeel van een UX design aanpak, maar als advocaat van de gebruiker moet je van vakkundige UX designers geen “U vraagt, wij draaien” aanpak verwachten. Gebruikerservaring zit wellicht veel dieper in de organisatie dan je had verwacht.

Welk team heb je verder nog nodig?

Er bestaan UX designers met brede kennis en ervaring maar om je project te doen slagen zijn er uiteraard ook nog andere specialisten nodig. Wie gaat bijvoorbeeld de technische uitvoering voor zijn rekening nemen? En kun je dat wellicht (deels) in eigen huis doen? Welke partij gaat garant staan voor een vlekkeloze bereikbaarheid van je website of applicatie (webhosting)? Welke logistieke partner kies je? Wie gaat content maken?