Verbeterde gebruikerservaring voor doorgewinterde en beginnende crypto fans

Verbeterde gebruikerservaring voor doorgewinterde en beginnende crypto fans

Wat gebeurt er op de bestaande website?

Google Analytics is het startpunt voor dit redesign. Het bestuderen van de bezoekerscijfers levert waardevolle inzichten op over mogelijke knelpunten, hoe populair de verschillende onderwerpen zijn, behaalde doelen, demografische kenmerken gebruikers en de context van waaruit gebruikers op de website landen.

Beeld: Ruthson Zimmerman / Unsplash.com

spacer

Uitwerken prototype

Met de inzichten die we nu vergaard hebben, aangevuld met analyse van het Newsbit appverkeer en onze eigen ideeën over verbetering van gebruikersprocessen maak ik een prototype voor het nieuwe design.

Naast dat je hiermee een goed hulpmiddel hebt om aannames in de praktijk te toetsen is het ook handig om ideeën voor de nieuwe website tastbaar te maken en met het team te bespreken.

 

spacer

Validatie bij eindgebruiker

Om te onderzoeken hoe onze ideeën vallen bij eindgebruikers doen we een usability test met een beperkt aantal respondenten uit de doelgroep.
We doen dit met het mobiele prototype middels een videocall. Newsbit is er voor een breed publiek dus onze respondenten zijn een afspiegeling van de Nederlandse samenleving.

De gebruikerstest levert waardevolle inzichten op hoe we het design duidelijker, bruikbaarder en gewilder kunnen maken.

Beeld: : Freestocks / Unsplash.com

spacer

Visual design

Uiteindelijk heb ik na alle onderzoeksresultaten ook nog het UI design voor de website gemaakt. Aangezien we een mobile-first aanpak volgden ben ik begonnen met de mobiele versie. Ik heb uiteindelijk ook nog wat extra features ontworpen en toegevoegd omdat daar tijdens het onderzoek behoefte aan bleek te zijn.

spacer

Visual design

Na het mobiele UI design volgde nog het desktop design. Ten opzichte van de oude website waren het geen wereldschokkende wijzigingen. Maar dat hoeft ook niet. De grootste verbetering lag op het gebied van een betere user experience, iets waar Newsbit de komende tijd de vruchten van gaat plukken.

spacer