Jaeger advocaten

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Bevestig het beeld dat Jaeger de beste keuze is als je serieuze problemen met de belastingdienst hebt. Trek klanten aan met een uitgekiend content- en zoekmachine optimalisatieplan.

Sinds 2002 werk ik al aan het online succes van deze middelgrote niche-speler in de advocatuur. Content heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het aantrekken van nieuwe klanten. Echter op de oude website was de hoeveelheid online publicaties, blogs en andere content Jaeger (en z’n eindgebruikers) bijna boven het hoofd gegroeid. Bovendien moest de belangrijkste belofte aan potentiële klanten scherper en overtuigender naar voren worden gebracht.

UX design proces

1

Informatie architectuur

De advocatuur is bij uitstek een sector waarin productgeoriënteerde communicatie de standaard is. Dit heeft met historie en met menstype te maken. In de afgelopen decennia heb ik hier al ettelijke discussies over gevoerd met de mensen van Jaeger. En misschien helpt het dat ik zelf ook een advocaat (van de gebruiker) ben dat ik toch elke keer de website 1 mm verder richting de eindgebruiker weet te schuiven. De eerste stap bij het realiseren van een nieuwe website was het creëren van een duidelijke en – voor de gebruiker – voorspelbare structuur voor de grote hoeveelheid contentpagina’s. De helft kon geskipt worden vanwege een gebrek aan toegevoegde waarde.

2

Ideeën uitwerken naar wireframes

Na het vaststellen van onze doelen voor dit redesign en het vergaren van alle ideeën, heb ik een uitwerking gemaakt. Soms krijgt dit vorm in een functioneel prototype, in het geval van Jaeger heb ik, mede vanwege de beperkte tijd, de nieuwe opzet tastbaar gemaakt in een serie wireframes.

3

UI designs

Als alle feedback van Jaeger is verwerkt in de wireframes, dienen deze als basis voor de uitwerking van de UI designs. In de oude website was onvoldoende aandacht besteed aan de mobiele weergave. In de nieuwe realisatie pakken we dit anders aan en komt er een uitgebalanceerd design voor mobiele gebruikers.

4

Technische realisatie

Ik heb het digitale bureau Go2People benaderd voor de technische realisatie, vooral vanwege hun specialisatie in maatwerk WordPress ontwikkeling. Dit platform is bij uitstek geschikt voor dit type website met veel verschillende type contentpagina’s en relatief eenvoudige features. Tijdens het bouwproces ben ik nauw betrokken gebleven om de kwaliteit van design en gebruikerservaring te bewaken.

UI designs

Een duidelijke en strijdbare boodschap voor particulieren en bedrijven met een serieus conflict met de fiscus
Advocatenpagina
Aanvraagpagina met duidelijke afspraken/verwachtingen
Content overzichtspagina

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl