Newsbit

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Empathiseer met cryptobeleggers en maak met deze inzichten een nieuw UX & UI design voor Newsbit.

Newsbit is met 320.000 unieke bezoekers per maand het grootste Nederlandstalige online nieuwsplatform over cryptovaluta, cryptokoersen en nieuws uit cryptoland. Voor de heavy users is er ook een app beschikbaar. In opdracht van Go2People heb ik gebruikersonderzoek gedaan en een nieuw design gemaakt voor dit webplatform.

UX design proces

1

Data analyse

Google Analytics is het startpunt voor dit redesign. Ik bestudeer en deel de bezoekerscijfers. Dit levert waardevolle inzichten op over mogelijke knelpunten, de populariteit van de verschillende onderwerpen, behaalde doelen, en de context van waaruit gebruikers op de website landen.

2

Uitwerken prototype

Met de inzichten en ideeën die we vergaard hebben maak ik in Figma een mobiel prototype voor het nieuwe design. Naast dat we hiermee aannames kunnen toetsen is het ook waardevol om conceptdesigns voor de nieuwe website tastbaar te maken en met het team te bespreken.

3

Validatie met eindgebruiker

Om te onderzoeken hoe duidelijk en bruikbaar onze designs zijn doen we een usability test met een aantal eindgebruikers. Newsbit is er voor een breed publiek dus onze respondenten zijn een afspiegeling van de Nederlandse samenleving, maar alle respondenten zijn uiteraard cryptofans. De gebruikerstest levert waardevolle inzichten op hoe we het design duidelijker, bruikbaarder en gewilder kunnen maken.

4

UI designs

Na afronding van de UX design fase heb ik ook nog het UI design voor de website gemaakt. Zowel de mobiele als de desktop designs in een light en darkmode. Inclusief wat extra features waar tijdens het onderzoek bij gebruikers behoefte aan bleek te zijn.

UI designs

Mobiele homepage
Crypto koersenpagina
Filteren cryptokoersen
Crypto detailpagina
Nieuws detailpagina
Darkmode

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl

”Onze site is mede dankzij David gebruiksvriendelijker en 'Cleaner' dan ooit :)”

Leon Markus CEO Newsbit