Maandag

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Ontwerp in korte tijd een online gebruikerservaring inclusief aanvraagmogelijkheden voor een nieuw product van Maandag

Maandag detacheert professionals in de publieke sector. Het bureau is o.a. actief in onderwijs, zorg en overheid. In het onderwijs is er steeds meer vraag naar professionals die korte adhoc opdrachten kunnen vervullen. Maandag is een nieuwe flexwerker propositie in deze sector aan het onderzoeken.

Beeld: Taylor Wilcox @Unsplash

UX design proces

1

Zakelijke en gebruikerscontext

Om de bredere context van deze website te begrijpen start ik met het verkennen van de zakelijke doelen en de gebruikersgroepen. Hoe zit dit product precies in elkaar? Welke doelgroepen bedient Maandag Flex? Wat kunnen we leren van de concurrentie?

2

Uitwerken user flows

De volgende stap is het vatten van de verschillende taken die gebruikers uitvoeren in een stroomdiagram. Hiermee hebben we een goed overzicht wat we moeten creëren om een goede gebruikerservaring te bieden. En we brengen hiermee in kaart hoe dit aansluit op achterliggende applicaties, welke webpagina’s er allemaal moeten komen en welke vereisten we aan de techniek moeten stellen.

3

Maken prototype

Het concept van de Maandag Flex webpagina’s maak ik tastbaar in een low-fi prototype. Hierin visualiseer ik schetsmatig de content en lay-out. Het prototype is voor een beperkt deel ook aanklikbaar en functioneel. Dit is nog geen visual design want in deze fase is het efficiënter om onze ideeën snel uit te werken en nog geen discussie over het grafische aspect te hebben. Hieronder enkele van de 12 schermen die ik in een prototype heb gevat.

UI designs

Homepage wireframe / digitale schets
Inschrijven wireframe / digitale schets
Inschrijven wireframe / digitale schets

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl