Johnson & Johnson Medical

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Ontwerp een geoptimaliseerde gebruikerservaring voor ziekenhuispersoneel bij beheer medische voorraad.

Johnson & Johnson levert ziekenhuizen wereldwijd benodigdheden voor de medische zorg. Medisch voorraadbeheer vraagt om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Binnen de webapplicatie van Johnson & Johnson hebben we in korte tijd een nieuw verbeterd design voor de voorraadbeheermodule gemaakt.

UX design proces

1

Product en gebruikersscenario's leren kennen

De bestaande applicatie is een gecompliceerd digitaal product. De procedures in ziekenhuizen zijn ingewikkeld en de productexperts en gebruikers zijn uitsluitend via een videocall in het Engels te spreken. We benutten de beginfase van ons redesign project om de gebruikersprocessen vast te stellen en de context daarvan te verkennen.

2

Uitwerken prototype

Met de vergaarde inzichten en onze eigen ideeën over verbetering van gebruikersprocessen maken we een prototype voor het nieuwe design. Met een low-fi tool zoals Balsamiq zijn we in beperkte tijd in staat om onze ideeën tastbaar te maken. Het maakt de interne discussie met het team van Cognizant Mirabeau en Johnson & Johnson een stuk makkelijker.

3

Validatie met eindgebruiker

Om te toetsen in hoeverre onze ideeën en aannames het leven van eindgebruikers prettiger maken doen we een gebruikersonderzoek met een beperkt aantal respondenten uit de doelgroep. Dit levert waardevolle inzichten op om het einddesign duidelijker, bruikbaarder en gewilder te maken.

4

UI designs

Dit definitieve UI design voor het voorraadbeheer moet uiteraard binnen de bestaande stijl passen maar mag qua look & feel wel stevig gemoderniseerd worden.  Hieronder een aantal designs waarvan de basis door UI designer Mark Luijkx is gemaakt en waar ik vervolgens ook enkele schermen van heb uitgewerkt. Deze designs zijn desktop only want met deze applicatie wordt op de werkplek – mede ook omwille van foutpreventie – alleen op desktop schermen gewerkt.

UI designs

Producten inboeken, handmatig of met handscanner
Gebruikersbeheer
Dashboard

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl