Gall & Gall

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Wijnliefhebbers sneller en makkelijker online laten bestellen.

Gall & Gall is de grootste gespecialiseerde wijn- en drankenretailer van Nederland met 600 winkels en een drukbezochte webshop (sinds 2014). Ik kreeg de opdracht om het online bestelproces bruikbaarder en gebruikersvriendelijker te maken. En om vervolgens met een gebruikersgericht nieuw design hiervoor te komen. Met name de achterblijvende conversie op mobiele devices is een belangrijk aandachtspunt.

UX design proces

1

Leren van concurrenten

Elke online check-out ervaren gebruikers als vervelend oponthoud. Maak het gebruikers daarom zo makkelijk mogelijk. Slimme UX kan een deel van de frictie, stagnatie en verwarring wegnemen. We hoeven het wiel ook niet opnieuw uit te vinden. Door een aantal grote e-commerce platforms te analyseren vergaren we onze eerste ideeën voor ons redesign.

2

Gebruikersonderzoek

Om de ervaring van gebruikers te onderzoeken, geven we een tiental respondenten de opdracht om een fles wijn te bestellen op gall.nl Deze usability test op mobiel leidt tot de volgende belangrijkste inzichten; De login stap zorgt bij iedereen voor veel verwarring. In het bestelproces zitten veel kleine onhandigheden en onduidelijkheden die bij elkaar opgeteld onnodig het online bestellen bemoeilijken. Gebruikers hebben vantevoren te weinig inzicht in de bezorgkosten, totale kosten en betaalmogelijkheden.

3

Prototype nieuwe checkout

Een klikbaar prototype helpt ons om onze aannames en ideeën tastbaar te maken en op met het gehele ontwikkelteam discussie te hebben over het redesign. Deze leiden tot tal van nieuwe ideeën en verbeteringen.

4

UI designs

Alle voorgaande stappen en opgedane inzichten leiden tot de uitwerking van definitieve UI designs voor het online bestelproces van Gall & Gall.

UI designs

Inloggen vergemakkelijken
Laten bezorgen of zelf ophalen
Besteloverzicht

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl

”David is hard werkende, loyale en bovenal fijne collega”

Roy Sterken Web analyst & CRO specialist Gall & Gall