Ekomenu

Uitdaging

Verbeter de gebruikerservaring van dit webplatform voor zowel nieuwe gebruikers als bestaande klanten.

Ekomenu levert maaltijdboxen aan bewuste eters (biologisch) en culinaire genieters. Het bedrijf was z’n website ontgroeid en deze moest nodig vernieuwd waarbij ik verantwoordelijk was voor de online processen voor nieuwe en bestaande klanten.

Beeld: Ekomenu

UX design proces

1

Leren van websites van andere maaltijdboxen

Van HelloFresh tot een obscure Deense maaltijdbox, overal konden we wel iets aan inspiratie opdoen. In totaal hebben we 9 bestel- en verkoopfunnels geanalyseerd en de goede punten meegenomen naar ons prototype. Het leerde ons ook dat de lat vrij hoog ligt in deze branche. Geen verrassing omdat gebruikers voor hun wekelijkse bestelling intuïtief moeten kunnen terugvallen op het webplatform van hun leverancier.

2

Ideeën verzamelen en uitwerken

Binnen het team van Ekomenu zijn al veel ideeën voor het nieuwe webplatform. Deze brengen we samen met de ideeën uit de benchmark (stap 1). Onder mijn begeleiding maken we daarna keuzes over de ideeën die we mee willen nemen naar de gebruikersonderzoeksfase.

3

Prototype maken

Onze ideeën voor de user flows voor de nieuwe gebruikers (verkoopfunnel) en de bestel- en beheerfunnel voor bestaande klanten breng ik tot leven in het prototype. Voor het team is dit ook een goed hulpmiddel voor discussies en verdere optimalisatie.

4

UX research

Eerst hebben we de verkoopfunnel voor nieuwe gebruikers op een mobiel device getest met eindgebruikers. Dit deed ik tijdens 1-op-1 sessies met respondenten die als taak kregen om een eerste bestelling te plaatsen. Dit resulteerde in een fors aantal inzichten over hoe we dit proces voor gebruikers makkelijker kunnen maken. Daarna hebben we de Mijn Account omgeving met een aantal bestaande klanten getest tijdens videocall sessies.

5

UI designs

De definitieve visual designs zijn door Anouk van Lieshout gemaakt, die ik als UI design sidekick bij deze productie betrokken heb.

UI designs

Stap 1 abonneren op Ekomenu
Aantal eters kiezen
Bezorging checken
Bezorgmoment kiezen
Eerste keer maaltijden kiezen
Speciale eetwensen filteren
3 maaltijden gekozen
Persoonlijke gegevens
Overzicht voor definitieve bestelling
Mijn account: eerstvolgende bestellng
Mijn account: recepten deze week
Mijn account: wijzig bezorgmoment

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl

”Grondigheid is David's handelsmerk”

Jack Stroeken Founder & CEO Ekomenu