ANWB

Door Nethead uitgevoerd:

Uitdaging

Help autorijders bij het maken van keuzes in het snel groeiende aanbod elektrisch auto’s.

Bij elektrisch rijden maken gebruikers andere productoverwegingen dan bij traditionele brandstofauto’s.
Daarom werd het hoog tijd om de gebruikerservaring van elektrische rijders als uitgangspunt te nemen bij het design van het complete auto-aanbod op de ANWB website.

Beeld: myenergi @Unsplash

UX design proces

1

Productverkenning

Ik start met inzicht vergaren in de ruimere context van elektrisch autorijden en de positie en propositie van de ANWB hierin. Hiervoor kan ik terugvallen op bestaande onderzoeken over elektrische voertuigen (EV), customer journeys en teamleden die mij kunnen informeren over de status quo.

2

Data onderzoek

De verzamelde gebruikersdata in Google Analytics biedt een solide basis voor het formuleren van aannames ter verbetering van de gebruikerservaring. Ik presenteer de analyse hiervan aan het team, zodat we ze mee kunnen nemen in onze besluitvorming met betrekking tot het design.

3

Wireframes

Alle ideeën voor verbetering van de EV gebruikerservaring op anwb.nl hebben we nu vergaard en geëvalueerd. Ik maak dit tastbaar in een digitale schets van de vernieuwde EV-pagina’s. Hierdoor kunnen we als team een effectieve discussie voeren over de uiteindelijke vormgeving en functionaliteit van onze ontwerpen.

4

UI designs

De afgeronde wireframes voor de EV-pagina’s dienen als fundament voor de ontwikkeling van de definitieve UI-designs. Hierbij maak ik gebruik van het ANWB-designsysteem en beschikbare designcomponenten.

5

Technische implementatie

De redesigns van de EV-webpagina’s en features worden toegevoegd aan de backlog van het ontwikkelingsteam. Als eindverantwoordelijke voor design zorg ik ervoor dat de briefing voor het ontwikkelingsteam helder is en dat de uiteindelijke productie in overeenstemming is met het opgeleverde UX & UI design.

UI designs

ANWB is belangrijke onafhankelijke partij voor informatie over elektrisch autorijden
EV detailpagina verrijkt met ANWB tests
EV overzichtspagina
Prominent tonen van EV-specifieke filters zorgt voor een betere bruikbaarheid van de overzichtspagina

Resultaten

+35% groei
+12% online omzet
+44% website bezoekers
+55% beter
+65% meer kwaliteit

Meer weten?

Stuur me een e-mail: david@nethead.nl

”Ik heb David leren kennen als een gedreven, vakkundige en creatieve professional die een hele positieve bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit van ons project.”

Jessica Smit Manager Operations ANWB