Makkelijker een passende rolsteiger selecteren en aanschaffen

Makkelijker een passende rolsteiger selecteren en aanschaffen

Wat kunnen we leren van Google Analytics data?

Bestudering van de verzamelde data over het online gebruikersgedrag geeft ons een aantal interessante inzichten. Productpagina’s en landingspagina’s presteren beneden de maat, de mobiele weergave zou het uitgangspunt moeten zijn bij verdere doorontwikkeling, online doelen worden niet goed uitgemeten en het organische verkeer is te laag.

Beeld: Edho Pratama / Unsplash.com

spacer

Hoe kunnen we de gebruikerservaring verbeteren?

De volgende stap is om in te zoomen op hoe de gebruikers de webshop (waarschijnlijk) ervaren. Ik hanteer hierbij als uitgangspunt de UX design richtlijnen van onderzoeksinsitituut Baymard. Per type webpagina of feature vergelijk ik de Layher webshop met de gangbare patronen voor gebruikersinteractie (UX patterns). Uiteraard ga ik ook af op mijn jarenlange ervaring met UX design maar ik vind het altijd belangrijk om argumenten te onderbouwen.

Dit levert uiteindelijk een rapport op met 85 issues die de gebruikerservaring negatief beïnvloeden plus aanbevelingen hoe deze weg te nemen.

spacer

Bespreking inzichten

Voor de opdrachtgever is het key om alle UX design knelpunten en aanbevelingen te begrijpen en eventueel nog te weerleggen. En ik help Layher ook met een kosten/baten inschatting. Zodat ze kunnen starten met de quick wins en voor zichzelf een planning kunnen maken voor verdere werkzaamheden.

Tijdens dit soort meetings vermijd ik de Engelse vaktermen waar mijn vakgebied van vergeven is. Want ik spreek liever in een taal die mijn opdrachtgevers begrijpen.

Beeld: : Priscilla Du Preez / Unsplash.com

spacer